Aflevering 1

Gisteren ging de eerste aflevering van Blind Getrouwd furieus van start. Na welgeteld 1,5 minuut inleiding over het concept en de experts, werd meteen overgegaan tot de kandidaten. Een man en een vrouw. Meteen was het duidelijk welk het eerste koppel ging zijn.

In deze blog zal ik mijn visie over elke deelnemer individueel maar ook als koppel toelichten en een verdict vellen. Ik ga ook adviezen geven, want zoals Einstein zei: "Insanity is doing the same thing over and over again, and expecting different results". Iedere deelnemer zal dus eens voor de spiegel moeten gaan staan. Uiteraard hebben we nog niet heel veel informatie beschikbaar, ook ik ben benieuwd hoe mijn visie zal evolueren naarmate we de deelnemers beter leren kennen.

Koppel 1

Lenny, 37 jaar, eigenaar & uitbater B&B en frituur

Lenny is een ondernemer. Hij baat een B&B en frituur uit, is hoofdtrainer van een voetbalploeg, heeft net zoals zijn vrienden een leuke uitstraling en een mooie stijl: een modern kapsel en hedendaagse kledij die hem als gegoten zit. Ook de bruine accenten bij zijn blauwe kostuum later in de aflevering, tonen zijn gevoel voor mode. We zagen hem met zijn vrienden dollen, steken geven en lachen. Het contrast met zijn gedrag in het gemeentehuis kon dan ook moeilijk groter. Zijn introverte kantje kwam naar boven: niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan, verlegen, bescheiden lichaamstaal (handen in de zakken, in elkaar gedoken, oogcontact zoekend). Hij leek  moeite te hebben met zich verbaal uit te drukken. Ook toen ze in de auto zaten of bij de speech op de bruiloft ging het moeizaam. Gezien zijn beroep als friturist of hobby als voetbaltrainer kan ik echter moeilijk geloven dat hij problemen heeft met communiceren. Dit gevoel wordt nog versterkt door het feit dat hij het goede nieuws deelt met zijn beste vrienden: hij heeft absoluut een sociaal leven. Hopelijk krijgt hij de kans om open te bloeien!

Jolien, 29 jaar, account manager

Ge-wel-dig. Hoe kan het dat zij nog single is? Dat moet wel iets te maken hebben met het feit dat mannen tegenwoordig geen mannen meer zijn en een vrouw niet durven aanspreken. Haar goedlachse, positieve, happy-go-lucky karakter spatte van het scherm, zelfs wanneer ze onder stress stond. Sportief, assertief, grappig, open, vrolijk, optimistisch, extravert, en ook, net als haar vriendinnen, heel vrouwelijk (getuige het te-kort-voor-vrt-kleedje bij het eerste interview)! Bijna de blueprint van een ideale vrouw. Ze zal door velen als knap bestempeld worden (ook al kan er nog wel een kilootje af ;)), dus dat zit ook snor. Haar relatie met haar vader, maar ook met de man die haar begeleidt in de auto op weg naar het gemeentehuis, spreken boekdelen. Ze laat zich leiden en stelt zich volgzaam op, wil beschermd worden onder de vleugels van een sterke man. Zoals ze het zelf zegt: "Een vader die haar dochter afgeeft, is een heel speciaal moment". 

Als koppel

Lenny zoekt: een vrouw met pit, ondernemend, geen thuiszitter. Iemand avontuurlijk, open om te reizen, in het buitenland te wonen. Hij voegt daar nog aan toe: "Het gevoel moet goed zitten, alsof ik er wil voor gaan".
Jolien zoekt: een ambitieuze man, nieuwe dingen doen, leven brengen, humor, stevig in z'n schoenen, iemand die weet wat hij wil.

Al van toen ze elkaar voor het eerst zagen sprak hun lichaamstaal boekdelen, maar ook nadien vlogen de vonken er af. Waar het aan woorden ontbrak, vulden de daden in. Lenny nam het voortouw: hij leidde Jolien met zijn hand in haar onderrug, nam haar hand vast, streelde haar, kuste haar meer dan eens en droeg haar zelfs in zijn armen. Ze zaten voortdurend in elkaars persoonlijke ruimte. Jolien volgde en genoot al met volle teugen. Zo fel zelfs, dat ze over hun toekomst praat in termen van gevoelens van Lenny voor haar en niet andersom! Als een blok lijkt ze voor hem gevallen. Lenny sprak van 'aangenaam verrast', en ik denk niet dat ik moet bewijzen hoe fel hij tot haar aangetrokken is. 

Verdict

Uiteraard is ook het introverte gedrag van Lenny mij niet ontgaan. Eenmaal de shock en stress uitgewerkt zijn en ze elkaar wat gewoon worden, kan hij hopelijk openbloeien. De toekomst van dit koppel ligt volgens mij dan ook bijna volledig in Lenny's handen. De aantrekking is voorlopig echter sterk genoeg om deze relatie veelbelovend te maken! 
Ik geef dit koppel op dit moment dan ook 80% slaagkans.

Adviezen

Aan Lenny:
Weinig blabla, veel boem boem. Je weet hoe je vrouwen moet aanpakken, en dat maakt je aantrekkelijk. Op dat vlak moet je dus gewoon jezelf blijven! Probeer echter wel aan je extraverte kant te werken: leer beter communiceren en presteren wanneer de aandacht op jou gevestigd is. Een gesprek starten en onderhouden lijken me, zeker onder stress, niet je sterkste punten. Vergeet uiteraard niet voldoende me-time te voorzien om je batterijen op te laden.
Aan Jolien: 
Doe zo verder: volg je gevoel! Je hebt duidelijk het goede voorbeeld van je ouders gekregen, geniet van deze momenten!

Koppel 2

Stijn, 30 jaar, account manager

Stijn is bijna de omgekeerde van Lenny. Extravert, open, lief, zacht, zorgzaam, .. Hij beweert positief, betrouwbaar, eerlijk en open te zijn, en klaar te staan voor anderen.

Zijn naasten noemen hem zachtaardig, een afwachtend type dat conflicten uit de weg gaat. Groot was dan ook mijn verbazing toen Sybille later zei dat ze hem een leider vindt. Hij brengt met zijn open, positieve en extravert karakter misschien mensen samen, maar leiding nemen heb ik hem nog niet zien doen. Ik zou Stijn de gemiddelde man noemen: hij is geen uitschieter qua uiterlijk (op zijn kapsel na dan), stijl of gedrag, en daar plukt hij dus ook de vruchten niet van. Ik noem hem zelfzeker in zijn onwetendheid: hij geeft in volle overtuiging een speech, kan conversaties starten en gaande houden, goed gevoel voor humor, .. maar hij beseft niet dat hij niet echt aantrekkelijk is (en daarmee bedoel ik niet per sé zijn uiterlijk). Zo ook is zijn getuige niet de meest charmante man en bracht hij de speciale momenten vooral met familie door.

Joke, 31 jaar, leerkracht


Joke is, net zoals Stijn, een grijze muis. Haar lichaamstaal verraadt dat ze niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat, al is ze wel zeer vrolijk en open en lacht ze graag dingen weg met haar gevoel voor humor. Ze komt uit een warm nest, maar kreeg een ander voorbeeld dan Jolien: haar vader houdt zich afwezig. Het verbaast dan ook niet dat ze een man nodig heeft die haar stress wegneemt, tegen wie ze dingen kan vertellen, die haar soms in haar emotioneel zijn kan temperen, haar voetjes op de grond doet houden. 

Als koppel

Stijn zoekt: iemand waarmee hij goed kan praten, een soulmate, een vrouw die pit heeft en open, sociaal, eerlijk en warm is.
Joke zoekt: iemand die haar geborgenheid en veiligheid kan geven

Stijn en Joke zijn geweldig samen. Ze hebben hetzelfde gevoel voor humor, zelfde manier om moeilijkere situaties grappig te maken, en ze zijn aan elkaar gewaagd. Op het eerste zicht zijn ze allebei meer dan overtuigd! Een pluim op de hoed van de experten. Ze zijn beiden super spontaan en praten graag, waarschijnlijk ook deels omdat ze al te lang alleen zijn. Hun onwennigheid aan aanrakingen was hier de keerzijde van de medaille van, al was het vooral Joke die twijfels had. Elkaars persoonlijke zone, kussen, .. het bleef onwennig voelen. Van aantrekking langs beide kanten was dus weinig sprake. 

Verdict

Stijn en Joke hebben absoluut een persoonlijke match. Ze vinden elkaar leuk, hebben hetzelfde gevoel voor humor en praten graag. De guitige, onervaren Stijn is zich van geen kwaad bewust, maar ik vrees toch dat er donderwolken (friendzone!) boven zijn hoofd hangen door het gebrek aan aantrekking. Dit wordt dan nog versterkt door het feit dat Joke iets ouder en iets groter is. Als Joke een rationele relatie met Stijn leuker vindt dan alleen zijn, of een grote kinderwens heeft, geef ik ze nog een kans. Hopelijk gaan ze Aljosja en Lieve niet achterna. Ze zijn wel allebei van goede wil, 40% slaagkans.

Adviezen

Aan Stijn:
Probeer soms wat meer voor je eigen geluk te kiezen in plaats van dat van een ander. Als andere mensen gelukkig maken jou gelukkig maakt, is je vertrouwen dus gebaseerd op hun mening van jou (immers, ze gaan je leuk vinden als jij hen blij maakt). Dit is het compleet omgekeerde van zelfvertrouwen, dat je opbouwt door jezelf te overwinnen, uitdagende doelen te stellen en deze zelf te bereiken. En als er 1 ding is waarvan we weten dat het een vrouw aantrekt...
Aan Joke: 
Probeer Stijn soms wat te pushen in de rol die je meer van hem zou verlangen, en gun jezelf de rol die je echt zou willen. Ook al heb je geen overdreven wil, hij mag niet zwaarder doorwegen dan die van Stijn. Naarmate hij zijn aantrekkelijkere rol meer vervult, kan jij mee groeien en je geborgen voelen.

Koppel 3

Annelies, 29 jaar, leerkracht

Annelies is een knappe, sociale en open vrouw, en woont samen met enkele huisgenoten. Ze is een bezige bij: sporten, naaien, bijbaan in de horeca, .. Ze weet wat ze wil, is redelijk judgmental en streng. Naar eigen zeggen komt ze vrolijk over en straalt ze energie uit, ik hoop daar iets van terug te vinden in de komende afleveringen (zoals bij Jolien!). Het middelpunt van de belangstelling schuwt ze absoluut niet, ze heeft zelfs al een naam voor haar toekomstige: Hugo! Ik denk alleszins dat ze in het hoogste kwart van het narcisme spectrum terechtkomt: ze vindt zichzelf, en haar mening heel wat. Dat belooft!

Joris, 30 jaar, zaakvoerder IT bedrijf

Joris heeft al snel zijn eigen bedrijf uit de grond gestampt, en daar mag hij fier op zijn. Diezelfde drive zou hij moeten doorzetten qua persoonlijkheid, want hij is heel gevoelig, heeft weinig uitstraling en weinig succes gehad in het verleden. Hij is 'een uitgesproken gevoelsmens', heel sensitief voor de noden van anderen, wat zoveel betekent als dat hij de gevoelens van Annelies voor die van zichzelf gaat plaatsen. Net zoals Stijn wordt hij gelukkig van anderen gelukkig te maken. Hij is niet de leukerd in de vriendenkring: hij reageert nogal apathisch wanneer zijn vrienden plezier komen maken op zijn vrijgezellen. Als laatste zijn stijl: een hoed, witte sokken en zwarte accenten bij een blauw kostuum? Damn. Step up your game, Joris!

Als koppel

Annelies zoekt: "Ik verlang naar een vangnet". Ze zoekt iemand die de leiding neemt, een eigen leven heeft.
Joris zoekt: wil een bepaalde intelligentie, goeie babbel, toch iemand die ook zorgzaam is

We hebben nog geen beelden van Annelies en Joris gezien, maar ik voorspel nu al een totale mislukking, en dan vooral langs de kant van Annelies. De experts zijn unaniem zeer positief over deze match.. Ik geef ze een slaagkans van 0%. Joris is absoluut niet wat Annelies nodig heeft, en vice versa.

Adviezen


Aan Joris: 

Volgens Sybille is Joris een self-made man die fier is op zijn 1-man consultancy bedrijf. Sorry Joris, volgens mij heb je nog een hele weg af te leggen (denk aan Einstein..), te beginnen met je nekbaard te onderhouden! 

Aan Annelies:
Moeilijk om op basis van wat ik tot nu toe gezien heb een advies te geven. Misschien ligt de oorzaak van je single leven wel bij jou?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Aflevering 2